Voedselbos Eik & Linde

In mei 2019 zijn wij vanuit de stad naar een boerderij in het buitengebied van Geesteren GLD verhuisd om een wending aan ons leven te geven. Buiten leven, handen in de aarde, dichter bij de natuur…

Voedselbos Eik & Linde, ontworpen langs de lijnen van de Green Deal voedselbossen, is een romantisch bos met een grote verscheidenheid aan soorten, een voedselbos arboretum in aanbouw. Het bos omarmt onze boerderij waar we op termijn het hele jaar door bezig hopen te zijn om de gevarieerde opbrengst te oogsten en te verwerken. Ook willen we graag laten zien wat er allemaal groeit en bloeit in de Achterhoek, zodat we wellicht ook anderen kunnen inspireren met deze hartverwarmende samenwerking tussen landbouw en natuur.

Zelf wonen we in de voormalige deel van de boerderij, het voorhuis hebben we tussen de plantseizoenen in rustig aan en duurzaam opgeknapt, geïsoleerd met houtvezelplaten en voorzien van muurverwarming en daarna heel veel leem, met als resultaat een warm en knus twee persoons boshuisje waar je kunt logeren midden in het voedselbos.

Voedselbos Eik & Linde
Voedselbos Eik & Linde natuurhuisje
Voedselbos Eik en Linde natuurhuisje

Neem gerust contact op voor een rondleiding of voor advies of begeleiding bij je eigen voedselbosplannen of dromen.

Rebke 06 206 007 88
Evert 06 34 33 00 75

welkom@voedselboseikenlinde.nl